תזונאית

תזונאית

תזונאית:


תזונה- מקצוע פרא-רפואי המתמקד בהתאמת תזונה העונה על צרכי הגוף. מטרת תחום התזונה הינה לשפר את איכות החיים של הדייר ולהאריך את תוחלת חייו, תוך קיום אורח חיים בריא.


במרכז שיקום גראבסקי, תחום התזונה מתמקד במס' נושאים-


עבודה בשיתוף פעולה עם המטבח-

בניית תפריט מאוזן, תוך התחשבות בשיקולים תזונתיים, תקציביים, העדפות האנשים, התמודדות עם מזון תעשייתי.

הגשת מזון נעשית בצורה אסטטית, המשלבת התחשבות במרקמי המזון השונים על פי הצרכים האישיים של כל אדם.

שמירה על ניהול מטבח תקין על פי מכלול כללי התברואה, בפיקוח משרד הבריאות, על מנת להבטיח איכות מזון גבוהה ומניעת הרעלות, משלב רכישת המזון דרך אחסונו, תהליך הבישול ועד הגשתו בצלחת לסועדים.

לאחרונה פיתחנו שיטה מיוחדת להכנת מנות גורמה טחונות לדיירים המתקשים בבליעה.


עבודה שגרתית-

ביצוע מעקב שגרתי על כל דייר- הכולל מדידת משקל וגובה ובדיקות דם לזיהוי חסרים בקרב הדיירים, בשיתוף עם צוות המרפאה.

איתור דיירים עבורם נדרשת התערבות תזונתית זאת, עפ"י דיווחים של צוות מטפל- מטפלים, אחיות, צוות מטבח וכו'.

טיפול דיאטטי הכולל הכנת תפריט אישי המותאם לפתרון בעיית התזונה של דייר הנזקק לכך, כגון- השמנת יתר/ תת משקל/מחלות כרוניות שונות כסוכרת, מחלות מעי דלקתיות, יתר לחץ דם ועוד .


הנחיית הצוותים המטפלים, צוות המטבח והדיירים בנושאי תזונה.



קבוצות דיירים לתזונה נבונה, אורח חיים בריא וירידה במשקל.


Share by: